Afstand houden tot andere voertuigen

In deze blog ga ik je drie theorie examenvragen uitleggen. Deze kan je krijgen op je theorie-examen. Ook zijn ze handig om te kennen voor als je je rijbewijs hebt. Ze hebben alle drie te maken met het afstand houden van de andere voertuigen. Je gaat ze ook zeker nodig hebben bij het autorijden. Dus laten we beginnen met vraag één.

1. Hoeveel meter afstand moet je houden van de andere voertuigen als je gaat parkeren?

afstandhouden theoriedoen-theorie-oefenen

Het goede antwoord is 1 meter voor de auto en 1 meter achter de auto. Dit is ook wel handig voor als jij of de andere auto’s willen vertrekken. Nu is dit in de theorie zo. In de praktijk mag je soms al blij zijn dat je een parkeerplek hebt gevonden. Zeker in de stad zullen de parkeerplaatsen wat krapper zijn. Je gaat al blij zijn als je een plekje hebt gevonden waarin je auto net past.

2. Hoeveel afstand moet je houden van de auto voor je, bij een rood verkeerslicht?

afstandhouden 2-theorie-oefenen

Als je bij het rood verkeerslicht stopt achter een ander voertuig. Moet je nog net kunnen zien waar de achterbanden van het voertuig voor je de grond raken. Als je de achterbanden nog kan zien. Dan heb je een vluchtroute. Want stel dat de auto voor je in panne is. Dan kan jij nog via links of rechts vertrekken. Te ver stoppen is niet handig want dan wordt de rij auto’s aan het verkeerslicht te lang. Dus voertuig voor je gestopt? Probeer altijd zo te stoppen dat je de achterbanden nog ziet.

3. Je bestuurt een motorvoertuig. Hoeveel meter volgafstand moet je voor de veiligheid houden?

afstandhouden 3-theorie-oefenen

Een goede volgafstand is de helft van je snelheid.

Dus stel dat je 100 km/uur rijdt. Dan is een goede volgafstand 50 meter.

Nog één. Je rijdt 40 km/uur. Wat is een goede volgafstand? Nou de helft = 20 meter afstand moet je dan houden.

Afstand houden tijdens het rijden is wel belangrijk. Stel dat de auto voor je plotseling hard moet remmen, dan moet jij ook hard remmen. Rijd je te dichtbij? Dan kan het zo zijn dat je erop knalt. Degene die van achteren een auto raakt is altijd in fout. Dus houdt voldoende afstand. Dan ga je op tijd kunnen stoppen. De volgafstand is altijd de helft van je snelheid.

Dat waren drie theorie examenvragen die te maken hebben met afstand houden. Als je een van deze krijgt op je theorie-examen dan weet je het antwoord! Wil jij nou nog meer examenvragen kennen, leren en oefenen. Kijk dan even op de site van TheorieDoen. Er staat een volledige theorie cursus online. Waarin de hele theorie op rustige en duidelijke manier wordt uitgelegd. Het mooie is dat je de filmpjes gewoon kan bekijken op je telefoon! Waar je wilt, wanneer je wilt en hoe vaak je wilt. Dus laten we beginnen. Doe nu je theorie. Succes met leren. Kies nu hier je pakket en begin meteen! Ik zeg doen!